Kiengedték a magyar börtönből az átvert fogyatékos alpinistát

Az embereket visszakísérik a határhoz, a csempészeknek adott pénzüket mindenképp elbukják / Fotó: Police.hu
Az embereket visszakísérik a határhoz, a csempészeknek adott pénzüket mindenképp elbukják / Fotó: Police.hu

Tizenhat, börtönben töltött hónap után szabadon engedték azt a szellemi fogyatékos lengyel férfit, akit egy alpinista munka reményében csalt Magyarországra az embercsempész-maffia – tudta meg a Blikk. Az ügyészség nyolc év szabadságvesztést kért a férfira, de a védelemnek sikerült a – még nem jogerős – ítéletet három és fél évre csökkenteni. Dominik P. kapott azonban még egy felemelő hírt védőjétől, aki elérte azt is, hogy ügyfele a következő tárgyalást szabadlábon, szerettei körében várhassa Lengyelországban.

– Amikor meghallottam, hogy a következő tárgyalásig szabad vagyok, nem hittem a fülemnek – üzente lapunknak ügyvédjén, dr. Kecser Györgyön keresztül a férfi.

Mint arról beszámoltunk, a 42 éves Dominik az utóbbi négy évben ipari alpinistaként dolgozott Berlinben, de a Covid miatt elveszítette az állását. Egy fesztiválon megismerkedett egy ukrán férfival, aki jól fizető melót ajánlott neki Budapesten. Miután ideutazott, megfenyegették, az átvert férfi a következő pillanatban pedig már a déli határon találta magát egy furgonban, amit el kellett vezetnie. Amikor lebukott, 36 menekültet találtak a csomagtérben.

– A bíróság megállapította, hogy – a váddal szemben – Dominik és a társa nem sanyargatták a menekülteket, illetve fenyegetett helyzetben cselekedtek, ezért aztán csökkent a büntetés is – magyarázta a Blikknek dr. Tran Dániel, a férfi másik jogi képviselője. A két ügyvéd tovább harcol az igazságért, azt szeretnék, hogy védencüket jogerősen felmentenék. Eddigi sikereik alapján, nagy esély van arra, hogy ezt a célt is elérjék.

Az eredeti cikk a Blikk 2022. április 13. napi on-line kiadásában https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/alpinista-atveres-borton-embercsempesz/2bc7hlb jelent meg.

Ez a honlap sütiket használ.

A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.

Részletek