Lefoglalt gépjárművek visszaszerzése

Magyarországon nagy mértékben elszaporodtak az embercsempészéssel kapcsolatos bűncselekmények. Az embercsempészek rendszerint gépjárművel, jellemzően kölcsönzött gépjárművel folytatják tevékenységüket.

Ha a rendőrség tetten éri a csempészeket, az általuk használt gépjárművet is lefoglalja bizonyítékként. Ezen nem változtat az a tény, hogy a legtöbb esetben az adott ügyben használt gépjármű csak lízing-, bérleti szerződés, vagy csak szívességi használat alapján van a gyanúsítottaknál.

Ha a hatóságok úgy ítélik meg, hogy a gyanúsítottak bűncselekmény elkövetéséhez eszközként használták a gépjárművet, akkor a legfoglalást követően kezdeményezik a gépjármű elkobzását is.

A legfoglalt gépjármű tulajdonosának az érdeke, hogy a gépjármű lefoglalását a hatóságok minél hamarabb megszüntessék, a gépjárművet ne kobozzák el a hatóságok, hanem az minél hamarabb visszakerüljön a tulajdonoshoz.

Ez meglehetősen hosszú folyamat lehet, főként, ha külföldi tulajdonos igyekszik felvenni a kapcsolatot a magyar hatóságokkal. Irodánk számos alkalommal eredményesen, rövid időn belül nyújtott segítséget belföldi és külföldi vállalkozásoknak egyaránt a lefoglalt gépjárművek visszaszerzésében. Abban az esetben, ha az Ön gépjárműve lefoglalását rendelték el a magyar hatóságok, forduljon mielőbb a Kecser Ügyvédi Irodához hatékony és szakszerű segítségért.

Ez a honlap sütiket használ.

A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.

Részletek